0652610005

Kako promena vremena utiče na naš organizam?

Sunčevih zraka je sve manje, a stižu nam nagle promene temperature vazduha i svi oko nas odjednom kijaju i kašlju. Plašite se da se i vi ne razbolite? Znamo kako da se zaštitite od sezonskih bolesti!
Pročitajte naše savete, usvojite ih i vaše telo će vam biti zahvalno!


1. IZBEGAVAJTE CRNI ČAJ

Zamenite ga zelenim. Zeleni čaj sadrži „čarobni“ sastojak, epigalokatehin galat (EGCG), koji sprečava širenje virusa. Naučnici veruju da takođe može blokirati delovanje bakterija koje izazivaju upalu pluća. Ali zapamtite, nijedna tečnost neće detoksikovati organizam bolje od obične vode.


2. UNOSITE DOBRE BAKTERIJE

Sada vam je potrebna samo normalna mikroflora u crevima, jer će to pomoći telu da se brže izbori sa virusom. Dobre bakterije se nalaze u jogurtu, pa ga uvrstite u svoj jelovnik. Za najbolji efekat popijte poseban kompleks koji normalizuje digestivni trakt i uklanja višak toksina iz tela-  Doktor More prirodni kompleks za detoksikaciju SISTEM OČIŠĆENJA.


3. RUZMARIN

Da li ste znali da je ruzmarin moćan prirodni antivirusni lek, jer sadrži karnoznu kiselinu? Korejski naučnici nedavno su ustanovili magična svojstva ove kiseline- sprečava vezivanje virusa za ćeliju, samim tim i širenje virusa u organizmu!


4. NA GRANICI STE DA SE RAZBOLITE? NAPUNITE BATERIJE

Jeste li već počeli da kijate, ali ste još uvek „na nogama“, a temperatura je i dalje manja od 37,2? Zagrejte se ili odradite lagan (naglašavamo, lagan!) trening kod kuće. Masa korisnih „hemikalija“ koje telo luči tokom vežbanja pomoći će da se vaše telo regeneriše. Naravno, nemojte se previše naprezati! Ozbiljna fizička aktivnost samo će ubiti vaš imunitet.


5. MEDITIRAJTE

Činjenica je da vibracija, koja nastaje kao rezultat disanja tokom meditacije, poboljšava prodor kiseonika u tkiva nazofarinksa, koji se bori protiv mikroba. Ovde preporučujemo da na kratko u svoj život uvedete budističku praksu meditacije na zvuk “Om”. Šta je tačno značenje umirujućeg, vibracijskog zvuka OM koji se često izgovara tokom joge i meditacije? OM ili AUM je reč sa tri glasa: A, U i M. OM je jedna od najmoćnijih mantri svih vremena, poreklom iz hinduističkih i budističkih učenja. Može predstavljati nekoliko značenja, od kojih su mnoga zasnovana na simboličkim parovima ili trijadama: govor, um, dah; najbolja pohvala i najbolja molitva; odsustvo želje, straha i besa. Duboko udahnite, a dok izdahnete, pevušite „Om“, tako da se vibracija oseti u nosu.

6. RUKE DALJE OD LICA

Dok ste u kupovini, na poslu, za volanom, sakupljate milijarde bakterija, a neke od njih su virusi. Bez kontakta sa očima, nosom i usnama dok ne operete ruke. Verujte, i tako pomažete vašem organizmu!

7. STIMULIRAJTE SEBE!

Preduzmite preventivne mere, ojačajte imunitet kako se uopšte ne biste razboleli. Uzmite neke od imunomodulatornih suplemenata, najbolje prirodnog sastava, na primer, prirodni morski imunomodulator – IMMUNOSTIMUL. Napravljen je od čistih, prirodnih, morskih sastojaka, od kojih je jedan fukoidan, snažan prirodni imunostimulant. Aktivira imunološki sistem i već mobilisani organizam se brzo sam nosi sa virusima.

8. NASPAVAJTE SE

Kako se bliži jesen, uspostavljanje rasporeda spavanja sa podešenim vremenom za spavanje i buđenje, može da donese veliku korist, kako bi se telo izborilo sa infekcijama. To znači da nema više nespavanja ili ostajanja do kasnih sati. Uspostavljanje normalnog ritma učiniće da vaš organizam bude “naspavan” i pun energije, kako bi mogao uspešno da se bori sa svim neprijateljima.


9. KORISTITE VITAMINE KOJI SU VAM LAKO DOSTUPNI

Kiseli kupus promoviše život laktobacila koji žive u našim crevima. Možete piti probiotike i naseljavati floru koliko god želite, ali ako je ne “nahranite”, ona vam i dalje neće biti zahvalna. Kiseli kupus je najbolja hrana za laktobacile. Osim toga, naučnici (ovog puta iz Italije) otkrili su da je naš kiseli kupus, efikasno oružje protiv streptokoknih bakterija!