0652610005

Magnezijum: zašto je potreban našem telu?

magniy_v_badah

Magnezijum je jedan od najvažnijih makronutrijenata u ljudskom telu.

Dnevna potreba za njim je oko 300 mg, u zavisnosti od težine osobe. Nalazi se u kostima, zubima, reguliše rad kardiovaskularnog i nervnog sistema i druge procese u telu. Magnezijum ulazi u ljudsko telo hranom, ali ne uvek u dovoljnim količinama – do 90% ljudi ima nedostatak ovog makronutrijenta.

 

 

Funkcije magnezijuma u ​​telu:

Magnezijum je uključen u strukturu 300 enzima, utičući na potrošnju energije srca, nervnog sistema i mišića koji rade. Takođe je uključen u sintezu proteina, pomaže normalnom funkcionisanju bubrega i žučnih puteva. Magnezijum je neophodan za srce u slučaju srčanih aritmija i koronarne bolesti srca, pomaže u smanjenju pritiska kod hipertenzije, šireći krvne sudove. U kombinaciji sa vitaminom B6, magnezijum poboljšava stanje nervnog sistema u slučaju neuroze, stresa i depresije. Kod bolesti respiratornog sistema, ovaj element pomaže u širenju bronhija, ublažavajući bronhospazam. Dopunjavanje potrebne količine magnezijuma izglađuje manifestacije menopauze. Magnezijum je neophodan za formiranje kostiju i normalan metabolizam.

Znaci nedostatka magnezijuma:

Povećana ekscitabilnost, nesanica, hronični umor, digestivni poremećaji. Prvi znak nedostatka magnezijuma su grčevi mišića teleta. Nedovoljan sadržaj magnezijuma u ​​organizmu može izazvati bolesti srca i krvnih sudova, povećava rizik od ateroskleroze srčanih arterija, aritmija.

Nedostatak magnezijuma je veoma opasan tokom trudnoće, tokom menopauze ovaj nedostatak izaziva osteoporozu (smanjenje gustine kostiju). Sa viškom masti i kalcijuma u ​​ishrani, apsorpcija magnezijuma je poremećena, alkohol, pušenje, stres smanjuju sadržaj magnezijuma.

Morski kelj Laminaria posebno je bogat magnezijumom, sadrži 760 mg magnezijuma na 100 g proizvoda. Visok sadržaj magnezijuma u ​​pšeničnim mekinjama, heljdi, mahunarkama, orašastim plodovima, morskim plodovima, bilju i suvom voću.

Pomoći će da se nadoknadi nedostatak magnezijuma i drugih biološki aktivnih supstanci ALGINAT HITOZAN JOD, je visoko efikasan kompleksni enterosorbent zasnovan na aktivnim supstancama morskog životinjskog i biljnog sveta, koje imaju sposobnost da čvrsto vezuju i uklanjaju toksične materije, alergene bilo kakvog porekla iz tela.

Potpuno prirodne komponente: hitozan, kalcijum alginat i morska trava, koje su deo ALGINAT HITOZAN JOD:

  • doprinose potpunom čišćenju tela od toksina, patogena, alergena, soli teških metala, radionuklida;
  • normalizovati procese varenja i lučenja žuči, nežno očistiti creva kako bi sprečili zaprtje;
  • povećavaju gustinu kostiju, služe kao efikasna prevencija osteoporoze;
  • očistiti krvne sudove, sprečavajući razvoj bolesti kardiovaskularnog sistema;
  • poboljšati stanje kože, kose i noktiju;
  • pomoći da se brzo i bezbolno oslobodite viška težine.