0652610005

Dalekoistočni naučni centri razvili su čitavu liniju proizvoda DOKTOR MORE na osnovu morskih organizama Tihog okeana, koji se već dokazali visoku efikasnost, mnogim ljudima pomogli da svoj organizam dovedu u red. Proizvodi pružaju pravovremenu i značajnu promociju zdravlja, jer se proizvodnja i dizajn zasnivaju na važnim principima.

1. Naučni pristup.

Morske plodove, zajedno sa ostalim prirodnim sirovinama, iscelitelji koriste od antike. Ali tek sredinom prošlog veka privukli su pažnju naučnika kao izvor biološki aktivnih supstanci. Koristeći naučne (biohemijske i biofizičke) istraživačke metode, sastav mnogih morskih plodova je proučen.

Pronađena su imunomodulatorna, antikoagulantna, antimikrobna i antivirusna svojstva mnogih jedinjenja izolovanih iz morskih plodova. Studije su takođe pokazale da kod kopnenih životinja nema nekih prirodnih supstanci dobijenih iz morskih organizama, njihova korisna svojstva su jedinstvena i na njihovoj osnovi je moguće stvoriti nove efikasne lekove, biološki aktivne aditive za hranu, kao i proizvode za terapijsku i dijetetsku ishranu. 

2. Jedinstvena tehnologija.

Sirovine za proizvode prerađuju se enzimatskom hidrolizom. Jedinstvena tehnologija enzimatske hidrolize proteina slična je procesu varenja u našem telu. Prema ovoj tehnoligiji, proteinske sirovine prvo se podvrgavaju  nežnoj temperaturnoj obradi. U ovom slučaju, protein je delimično uništen. Pripremljeni proteini se zatim mešaju sa enzimima koji deluju na protein sve dok se ne razgradi u aminokiseline. Višak enzima se lako uklanja.

Nijedna od faza enzimske hidrolize ne koristi supstance koje su potencijalno opasne za ljude.

Proizvod koji nastaje hidrolizom naziva se hidrolizat.

Hidroliza omogućava dobijanje aminokiselinskih kompleksa koji su mnogo vredniji od izvornog proteina.  Prerađeni protein se apsorbuje brže i bolje. Kada se protein podeli na odvojene aminokiseline, alergijske reakcije i individualna intolerancija nestaju, što sprečava upotrebu komponenata izvornog  proteina.

3. Bioraspoloživost.

Bioraspoloživost hranljivih sastojaka je mogućnost njihove telesne potrošnje, apsorpcije u digestivnom traktu i asimilacije u ćelijama svih tkiva i organa.

Riba i morski plodovi su vrlo važan izvor mnogih osnovnih hranljivih sastojaka. Plodovi mora obezbeđuju čoveku esencijalne aminokiseline, vitamine, bioraspoloživi jod i selen, sadrže proteine vezivnog tkiva, kolagen i elastin. Sastav lipida u ribljem ulju je jedinstven u pogledu sadržaja mononezasićenih i polizasićenih masnih kiselina. Svi morski plodovi životinjskog porekla sadrže puno proteina – 15 do 20%, a malo masti – 1 do 2 %.

Mnogi elementi u tragovima i vitamini mogu se dobiti iz biljaka, ali životinjske masti su više bioraspoložive, posebno kada se koriste u obliku protenskih hidrolizata.

4. Jedinstvene komponente.

Sirovine od morskih plodova imaju jedinstvena hemijska svojstva. Hidrolizati ˝morskog˝ proteina mogu se koristiti za prevenciju mnogih bolesti i za ublažavanje stanja pacijenta i usporavanje razvoja najozbiljnijih bolesti.

Za proizvodnju DOKTOR MORE preparata koristi se riba losos, iglokožci, mekušci, rakovi i drugi morski organizmi iz ekološki čistih regiona severnog Pacifika.

Zahvaljujući ovim principima, proizvodi kompanije imaju najveću efikasnost, što potvrđuju klinička ispitivanja i apsolutno su sigurni za upotrebu.