0652610005
Kalcijum Alignat

Kalcijum-alginat (CA), koji se oslobađa iz morske alge japanska laminarija, na mnogo načina poboljšava zdravlje.

  • Moćan enterosorbent. CA je u stanju da veže i iz organizma ukloni nus-produkte metabolizma, soli teških metala i radionuklide. Pri njegovoj primeni, adsorpcija radionuklida (stroncijuma i cezijuma) je 90%.
  • Obnavlja i stimuliše peristaltiku stomaka, creva i žučnih puteva. Efekat bubrenja CA doprinosi zadržavanju apsorbovane vode u crevima i tako normalizuje stolicu. Korišćenje dijetalnih vlakana u borbi protiv konstipacijeje efikasna i najsigurnija metoda lečenja, a alginati su najaktivniji u obnavljanju funkcije creva u konstipaciji, u poređenju sa drugim dijetetskim vlaknima.
  • Efikasan za održavanje i obnavljanje tonusa imunskog sistema.
  • Poseduje antimikrobnu, antifungalnu i antivirusnu
  • Antialergijskiefekat: zahvaljujući sadržaju jona kalcijuma, jača membranu specijalizovanih ćelija koje sadrže histamin, serotonin, itd., nakon čijeg oslobađanja iz ćelija se trenutno razvija burna alergijska reakcija.
  • Ima antacidnasvojstva: neutrališe hlorovodoničnu kiselinu želudačnog soka. Zahvaljujući tome, CA je veoma efikasan u suzbijanju žgaravice – ne samo vrlo neprijatnog osećaja, već i stanja koja, ako se ponove, mogu dovesti do ozbiljnih komplikacija, pa čak i kancera jednjaka.
  • CA doprinosi zarastanju čireva i erozija želuca i dvanaestopalačnog creva, zaustavlja ili smanjuje krvarenje iz ovih lezija gastrointestinalnog trakta.  
  • CA je izvor bioraspoloživog kalcijuma, eliminiše široko rasprostranjeni, hronični nedostatak kalcijuma u ishrani, koji dovodi do osteoporoze (povećane krhkosti koštanog tkiva), do karijesa zuba, supresije imuniteta i smanjuje otpornost na infekcije, dovodi do sklonosti ka alergijskim reakcijama. Kada se uzima kalcijum-alginat, apsrobuje se 80% kalcijuma, a sposobnot koštanog tkiva da apsorbuje kalcijum iz kalcijum-alginata je maksimalna.

Deo je kompleksa za poboljšanje zdravlja EKSTRA MLADOST i SISTEM PROČIŠĆENJA.